2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem I. Ortak Yazılı Sınavları 30 Ekim - 08 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilir.
Okulumuzda 2024-2025 eğitim öğretim yılında Uygulanacak olan ortak sınav programına ilişkin sınav yönergesi, sınav takvimi ve konu ve soru dağılımları tablosu aşağıdadır.
1. DÖNEM 1. ORTAK YAZILI SINAV TAKVİMİ (PDF DOSYASI) İÇİN TIKLAYINIZ
KONU VE SORU DAĞILIMLARI TABLOSU (ADIYAMAN M.E.M.)
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNETMELİĞİ
ALTINŞEHİR ANADOLU LİSESİ ORTAK SINAV YÖNERGESİ
1- Altınşehir Anadolu Lisesi'nde yazılı yoklamalar zümre öğretmenlerinin görüşü alınarak idarece hazırlanan ortak sınav takvimi doğrultusunda gerçekleştirilir.
2- İlan edilen sınav tarih ve saatlerinde değişiklik yapılmaz. Yapılacak tüm çalışmalar sınav tarih ve saatine göre planlanır.
3- Okul düzeyinde yapılan ortak sınavların soruları öğretim programlarında belirtilen genel ve özel amaçlarıyla öğrenme kazanımları esas alınarak AÇIK UÇLU FORMATTA zümre öğretmenlerince KONU VE SORU DAĞILIMLARI TABLOSUNA GÖRE hazırlanır, zümre başkanlığı ve okul müdürlüğünün onay sürecinden sonra çoğaltılır.
4- Öğrencilerin başarısının belirlenmesinde, eleştirel ve yaratıcı düşünme, araştırma, sorgulama, problem çözme ve benzeri becerileri ölçen araç ve yöntemlere önem verilir.
5- Sınav esnasında merkezi sınavlarda uyulması gereken kurallar esas alınır.
6- Sınav uygulaması tam olarak 40 dakikalık süreyi kapsayacak şekilde olacaktır.
7- Sınav tüm sınıflarda eşzamanlı şekilde başlar ve eşzamanlı şekilde biter.
8- Sınavlarda kurallara aykırı davranan öğrencilerin durumları sınav tutanağına yazılır ve gerekli disiplin işlemleri uygulanır.
9- Öğrencilerin oturma planları okul müdürlüğünce planlanır ve her öğrenci kendine ayrılan sıraya oturtulur.
10- Öğrenciler;
Sınav süresince sessiz bir şekilde hareket edecektir.
Öğretmene herhangi bir şekilde soru sormayacaktır.
Birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeyecektir.
Başkalarını rahatsız edecek davranışlar sergilemeyecektir.
Sınavı süresinden önce bitirdi ise sessiz bir şekilde yerinde oturup bekleyecektir. Süre bitiminden önce sınıftan çıkmayacaktır.
11- Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan öğrenciler ile kopya çekenlerin durumları puanla değerlendirilmez. Puan hanesine; sınava katılmayan, projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyenler için "G" ve kopya çekenler için "K" olarak belirtilir ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir.
12- Sınavlara katılmayan öğrencilerden, özrünü belgelendirenlerin mazeret sınavı, ilan edilen mazeret sınav takviminde bir defaya mahsus yapılır.
13- Türk Dili ve Edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları iki aşamada yapılacak: önce yazılı sınavlar, sonra her öğrenci için yeteri kadar zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavları yapılacaktır. Yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50’si, dinleme sınavının %25’i ve konuşma sınavının %25’i alınarak hesaplanır. Türk dili ve edebiyatı dersinin sınav puanları; yazılı sınavın %70’i, dinleme sınavının %15’i ve konuşma sınavının %15’i alınarak hesaplanır.
14- Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir. Puan değerleri ve dereceleri aşağıdaki gibidir:
Puan |
Derece |
85,00 - 100 |
5- Pekiyi |
70,00 - 84,99 |
4- İyi |
60,00 - 69,99 |
3- Orta |
50,00 - 59,99 |
2- Geçer |
0 - 49,99 |
1- Geçmez |
15. Bakanlık, il veya ilçe düzeyinde merkezi olarak yapılan ortak sınavların yönergeleri ayrıca öğrencilere ve velilere duyurulur.