EMİNE KUŞTEPE VE UMKE EKİBİNDEN OKULUMUZA ZİYARET

Adıyaman İl sağlık Müdürlüğüne bağlı UMKE ekibi Altınşehir Anadolu Lisesi Öğrenci ve öğretmenleri ile sunum ve seminer çalışması yaptı.  Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Adıyaman UMKE sorumlusu Aydan CANLI, Emine KUŞTEPE, Zeynel ERDOĞAN, Serkan SÜT, Muhammed YILDIZ ekip olarak okulda "Afetler ve İlk Yardım" konulu seminer çalışmasına katıldılar.

UMKE birim sorumlusu Sayın Aydan CANLI, ülkemizde UMKE'nin tanıtımını, kuruluşunu, amacını ve yaptığı hizmetleri bir sunum eşliğinde yaptı. Ülkemizin farklı doğal afetlere maruz kaldığını bu afetler esnasında yaşanan mağduriyetleri azalmak için sağlık kuruluşu olarak özverili çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Her geçen gün UMKE gönüllülerinin arttığını, ekip donanım bakımından geliştiklerini söyledi.

24 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ/Sivrice'de meydana gelen depremde, Adıyaman UMKE ekibinin yoğun çalışmaları ülkenin takdirini kazanmıştı. Bu çalışmalarda UMKE ekibinde sembolleşen Sayın Emine KUŞTEPE söz alarak öğrencilere önemli paylaşımlarda bulundu. Emine KUŞTEPE; UMKE kuruluşunda gönüllü olduğunu, afet durumunda insanlara yardım etmenin verdiği hazzı, bir insanı kurtarmanın duygularını anlatmaya çalıştı. Emine KUŞTEPE; yaşanmış örnek yardım/destek müdahaleleri anlattıkça; seminer salonunda duygulu anlar yaşandı. Anadolu kültüründe yardımlaşmanın yaygın bir yaklaşım olduğunu, UMKE çatısı altında bu yardımların bilinçli bir şekilde yapılarak etkili sonuçlar verdiğini belirtti. Öğrenci ve öğretmenlerin yoğun soruları ile karşılaşan Emine KUŞTEPE ve UMKE ekibi gençlerin bu ilgili yaklaşımlarından memnun kaldıklarını söyledi.

Altınşehir Anadolu Lisesi müdürü Sayın Zeynel KARATAŞ; Türkiye'nin aktif deprem kuşakları üzerinde olduğunu, farklı doğal afetlere maruz kaldığını belirti. UMKE gibi yardım kuruluşlarının afet durumlarında önemli bir rol üstlendiklerini söyledi. UMKE ekibinin görevlerini çok iyi yapmak ile birlikte iyi birer vatandaş, iyi bir insan ve psikolojiyi iyi okuyan personellerden oluştuğunu gördüklerini bu nedenle ülke olarak kendilerine çok şey borçlu oldukları belirterek teşekkür etti.

17.02.2020 746

17-02-202017-02-202017-02-202017-02-202017-02-202017-02-202017-02-202017-02-202017-02-202017-02-202017-02-2020