BAŞARILI ÖĞRENCİMİZ VE OKUL HEYETİMİZ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ HAKAN GÖNEN'İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

BAŞARILI ÖĞRENCİMİZ VE OKUL HEYETİMİZ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ HAKAN GÖNEN'İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Gönen, Değişim ve Eğitim Programları kapsamında Amerika'da okuyacak olan öğrencimiz Asude Doğan'ı kabul etti.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığının kültürlerarası anlayışın gelişmesi amacıyla belirli ülke öğrencilerine yönelik uyguladığı; Kennedy-Lugar Gençlik Değişim ve Eğitim Programları (Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study Programs - YES) kapsamında burslu değişim öğrencisi olmayı hak kazanan öğrencimiz Asude Doğan, Okul Müdürü Yaşar Uslu ve Danışman Öğretmeni Sultan Bucak, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Gönen'i makamında ziyaret ederek program hakkında bilgi verdi.

10. Sınıf Öğrencimiz Asude DOĞAN, Türkiye'den birçok öğrencinin başvuruda bulunduğu Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) Program (Kennedy-Lugar Gençlik Değişim ve Eğitim (YES) Programı)'ına başvurmuş ve beş aşamalı değerlendirme sürecini başarı ile tamamlamıştır. 2022-2023 eğitim öğretim yılını Amerika'da yerel bir lisede sürdürecektir. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen bu programa öğrencimiz burslu olarak katılmaya hak kazanmıştır.

Bu anlamda, Adıyaman'dan ilk kez ABD'ye lise düzeyinde eğitim alması için öğrenci gönderen okul olma gururunu yaşayan okulumuz ekibini kabul eden Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Gönen, öğrencimizin ülkemizi ve ilimizi başarıyla temsil edeceğine inandığını belirterek, başarılarının devam etmesini diledi. Öğrencimizi kabul eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn Hakan Gönen'e teşekkür ederiz.

22.11.2021 553

22-11-202122-11-2021